Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Share this post with your friends

Bahan Paling Mujarab Untuk Kurangkan Kadar Gula Dalam Badan

Sebenarnya, ada banyak petua dan bahan yang boleh turunkan kadar gula dalam badan. Tapi doctor ada suggest 1 bahan ni, yang memang terbukti berkesan dan paling mujarab. Sebabnya, kawan dia seorang doctor juga, ada buat research berkenaan bahan tersebut.

Bahan yang doctor tu maksudkan ialah Cendawan Ling Zhi atau nama saintifik dia “Ganoderma Lucidum”.

 

Rupa bentuk cendawan Ling Zhi

Cendawan ini berwarna campuran antara merah dan perang dan sedikit berkilat seumpama disapu syelek. Saiznya pula agak besar berbanding cendawan biasa.

Menurut kajian Prof Dr Noorlidah dari Institut Sains Biologi Fakulti Sains, Universiti Malaya, cendawan ini adalah sejenis herba yang popular di China dan Jepun. Khasiatnya pula dah diperakui berabad lamanya sejak zaman Dinasti Shu di China iaitu kira-kira 2,400 tahun dahulu.

 

Dr. Noorlidah

Ketika itu hanya mereka yang berstatus maharaja atau keluarga raja yang berupaya memilikinya kerana ia sukar didapatkan dan agak mahal.

Dalam cendawan Ling Zhi terdapat 1 bahan aktif yang dikenali sebagai ‘polisakarida’ yang berupaya menguatkan sistem imun, Ling Zhi boleh dijadikan langkah awalan untuk menghalang dan merawat kanser, anti-alergi, anti-radang, antiviral, antibakteria dan antioksidan.

Menurut Dr Noorlidah, Ling Zhi boleh beri harapan kepada pesakit diabetes. “Ada seorang pak cik di Alor Setar kakinya hampir dipotong disebabkan luka. Lukanya menjadi teruk disebabkan dia ada penyakit diabetes.

“Selepas menggunakan produk Ling Zhi yang diproses menjadi serbuk, kaki pak cik itu dapat diselamatkan dan tidak perlu dipotong,” katanya.

Tapi masalahnya di Malaysia ni sangat susah nak cari bahan yang mengandungi cendawan Ling Zhi. Kita terpaksa import dari luar negara dan itu menyebabkan kos menjadi sangat mahal untuk pengguna macam kita.

Dan kalau kita jumpa pun cendawan tu, kita kena proses lagi nak jadikan dia dalam bentuk serbuk atau pil. Bukan boleh gigit makan cendawan tu macam tu je. Hahahaha..

Saya ada terjumpa 1 produk di Malaysia yang mengandungi cendawan Ling Zhi. Dia dah proses jadi tablet. Tapi harganya agak mahal juga lah dalam RM338.00 untuk sebulan kegunaan.

Lepas saya buat sedikit research di internet, saya jumpa 1 produk di Malaysia yang bahannya berasaskan cendawan Ling Zhi dan diproses dalam bentuk serbuk. Harganya pun jauh lebih murah berbanding dengan yang saya jumpa sebelum ni (yang saya share kat atas tadi).

Alhamdulillah, ini produknya…

Kopi Poly LingZhi

Ha, produk ni saya jumpa lepas survey dan study kat internet. Produk ni bahan dia pure daripada cendawan Ling Zhi dan telah diproses dalam bentuk serbuk kopi. Ni rupa bentuk produk dia.

Saya ni jenis takut sikit nak cuba produk online sebab kan selalu viral produk tak selamat lah, ada kesan sampingan semua. Tapi alhamdulillah, bila saya keep research, produk ni ada semua sijil berdaftar dan siap ada ujian makmal lagi yang menunjukkan produk ni selamat dan bebas bahan terlarang.

 

Sijil Halal Kopi Lingzhi

 

Sijil MeSTI oleh pengilang produk

Sijil MeSTI ni bagi yang tak tahu, adalah sijil yang diberikan pada satu kilang pengeluar produk yang mematuhi keperluan kebersihan dan keselamatan pada setiap produk yang mereka keluarkan.

 

Ujian Makmal daripada Bio Synergy Laboratories Sdn Bhd

Nak lagi best, produk ni dah ada banyak feedback pengguna yang dah berjaya turunkan kadar gula dalam badan. Boleh tengok feedback pengguna lain di bawah ni.

 

Bacaan dari 13.4 turun jadi 4.7

 

Bacaan dari 14.6 turun jadi 10.2

 

Penglihatan mata lebih cerah

Alhamdulillah…saya jadi yakin nak cuba produk ni berdasarkan feedback diorang. Saya beli dalam 3 kotak untuk pakej rawatan selama 2 bulan. Dan sekarang pun saya masih consume produk ni dan ikhtiar untuk kurangkan bacaan gula dalam badan saya. InsyaAllah kalau ada sebarang perubahan nanti, saya akan update pada semua. Doakan saya ya…Aminnn…

Untuk rakan dan anda yang ada masalah kencing manis, memang saya suggest untuk cuba produk ni. Lepas cuba beberapa hari, saya ada rasa perubahan badan lebih bertenaga, dah tak bangun malam untuk buang air dan dah kurang letih. Cumanya saya belum check lagi berapa bacaan gula terkini saya sebab appointment saya dengan doctor lambat lagi. Hehehe..

So untuk anda yang nak cuba, boleh isi form di bawah. Wakil perunding kesihatan mereka akan suggest kat kita berapa yang perlu kita ambil berdasarkan situasi bacaan gula kita sekarang. Saya doakan anda diberikan kesembuhan dan kesihatan semula. Aminnn…

Isi maklumat anda di bawah untuk dapatkan info produk.